Ondernemers werken samen in crisistijd

De gevolgen van de Coronacrisis voor onze samenleving en economie zijn enorm. Naast alle ellende ontstaat er gelukkig ook een gevoel van saamhorigheid en probeert iedereen een steentje bij te dragen aan het verlichten van de crisis. Zo ook onze ondernemersvereniging BtB in Sint-Oedenrode samen met Platform Ondernemend Meierijstad (POM). De kracht van POM is samenwerking en er worden nu volop initiatieven genomen om ondernemers, maar ook anderen te ondersteunen. Leden of niet leden dat maakt niet uit. 

Wat gebeurt er op dit moment
Bedrijven hebben op dit moment teveel of te weinig werknemers, BtB wil graag weten welke bedrijven dit zijn in Sint-Oedenrode en probeert via POM een match te maken. Er worden bijvoorbeeld mensen ingezet bij de Voedselbank om daar met name oudere vrijwilligers te ontlasten. In de land- en tuinbouw is er dringend behoefte aan personeel. Daar kunnen eventueel ook mensen aan de slag.

Er wordt gekeken of het mogelijk is binnen Meierijstad mondkapjes te produceren. Nu wordt in kaart gebracht welke materialen er nodig zijn en hoe dit kan worden aangepakt.

Scholieren krijgen thuisonderwijs. Hiervoor is een groot aantal laptops nodig. Bedrijven die ze op dit moment over hebben, stellen die nu beschikbaar. De horeca is zwaar getroffen. Daar wordt gekeken of mensen nu reeds een voucher willen kopen voor de toekomst. De horeca probeert aan de slag te blijven door het bezorgen van eten, dat kan natuurlijk ook bij een bedrijf.
De gemeente informeert en adviseert de ondernemers. Er is een groot aantal regelingen in werking gesteld voor bedrijven, maar ook voor zzp ers (www.meierijstad.nl)

Het BtB-bestuur roept alle ondernemers op om hun problemen kenbaar te maken maar ook vooral te kijken wat ze kunnen doen om bij anderen de pijn te verzachten. Kijk ook op de website van POM (www.pom.nl) voor meer informatie en om eventuele vormen van samenwerking aan te bieden via het formulier.

BtB wil graag weten welke bedrijven interesse hiervoor hebben, ideeën hebben of problemen hebben waar ze tegenaan lopen. Maak dit a.u.b. kenbaar via info@btbsintoedenrode.nl of bel René Dekkers (06-33840930) of Arent van Dijk (06-53750489).

Het BtB-bestuur heeft besloten de bijeenkomst op 14 april NIET door te laten gaan!! Net gehoord dat in er in mei geen bijeenkomsten plaats mogen vinden, dus ook de BtB-avond van 12 mei gaat niet door. Wat we in juni gaan doen hangt uiteraard af van de omstandigheden dan. We houden u tijdig op de hoogte.

Het bestuur heeft besloten het innen van de contributie voor zeker drie maanden op te schorten, een klein gebaar, maar alle beetjes helpen. Wij wensen ondernemend Sint-Oedenrode veel sterkte en vooral een goede gezondheid toe. Samen sterk om deze heftige periode goed door te komen.

Namens het BtB bestuur,

René Dekkers