Volwassen ondernemerschap in De Gouden Leeuw

Een flinke tent sierde de gevel. Oftewel, De Gouden Leeuw was door dat enorme geval in z’n geheel niet meer zichtbaar, maar eenmaal binnen bleek de tent een sfeervolle entourage te bieden. Diverse ondernemers waren er dinsdag 18 februari voor de bijeenkomst van BtB.

Door: Ria Balk

Als gastheer van de avond werd Paul van de Vleuten verzocht om even plaats te nemen op ’t kratje van BtB. Wat hem het meest is meegevallen? “t Rooise volk”, gaf de eigenaar van De Gouden Leeuw aan. “Ik dacht: als ze het me maar gunnen. En dat was meteen het geval.” Ook nieuw BtB-lid Berry van den Heuvel stapte op ’t kratje. Hij introduceerde Quorim als co-piloot voor risicofinanciering.

Volwassen ondernemerschap
“Wat is volwassen ondernemerschap?” Tijdens de hoofdact van de avond gaf Wout Plevier ieder een paar minuten de tijd om met een mede-ondernemer die vraag te bespreken. Dit leidde tot geroezemoes en uiteindelijk tot verschillende antwoorden. Wat wel duidelijk werd? “Je moet weten wat je ambitie is”, aldus Wout Plevier. “Om goed te kunnen ondernemen, heb je een duidelijke richtlijn nodig.” Volgens de gastspreker gaat ondernemen naar een nieuwe tijd en gaan veranderingen steeds sneller. Wout: “Veranderen kost moeite. Daarvoor heb je een duidelijk doel nodig, helder gedrag en support van je omgeving”. De richtlijn voor de avond was duidelijk, maar had wel iets strakker gemogen. Op den duur verslapte de aandacht en nam het geroezemoes de overhand.