Jaarvergadering bij Tapperij & Eeterij d’n Dommel

Door: Ria Balk 

 

Het zag er afgelopen dinsdag gezellig uit bij d’n Dommel. Met een aantal flinke parasols werd het hele terras overkoepeld en het was er een drukte van belang. “Misschien vanwege de barbecue?” vroeg voorzitter René Dekkers zich af. Gelukkig bleef iedereen na de barbecue gezellig hangen. Er kwamen zelfs nog meer leden voor de jaarvergadering van BtB.

Zonder op- en aanmerkingen werden de notulen vastgesteld. Daarna werd een korte sfeerimpressie van de activiteiten gegeven en de financiële boekhouding getoond. Dit jaar vinden er twee bestuurswisselingen plaats: Marlies Liebregts en Erik van Acht namen afscheid. Paul Hellings neemt het stokje ‘bedrijventerreinen’ over.

Wonen, werken en leven

De voorzitter van POM nam van de gelegenheid gebruik om zichzelf voor te stellen. Volgens Herman Molenaar draait het voor POM om wonen, werken en leven. In Meierijstad hebben we dat allemaal al heel goed voor elkaar. Hij denkt echter dat het wel beter kan, beter moet, én straks ook nog beter zal gaan. “Ik heb niet zoveel geduld, maar we hebben nu eenmaal te maken met het poldermodel: we moeten alles met iedereen overleggen. Binnen POM willen we ervoor zorgen dat we daarin efficiënter en effectiever worden. We moeten samen goed definiëren wat we willen, waarom we dat willen en wat we ervoor over hebben.”

Jan Bekx award*

Twee jaar geleden werd de Jan Bekx award in het leven geroepen: bedoeld voor iemand die belangeloos de handen uit de mouwen steekt. Dit jaar reikte de voorzitter hem uit aan Arthur Frieser. “Ondernemers gaan vaak voor het eigen succes, maar Arthur Frieser denkt Andersom”, aldus René Dekkers. “Als er iemand is, die de Jan Bekx award verdient, dan is hij het wel.” Arthur was perplex:  “Meestal heb ik mijn woordje wel klaar, maar nu weet ik niet zo veel te melden. Dit is een enorme verrassing!”

Leer elkaar beter kennen

Na de jaarvergadering kreeg ieder de opdracht om een onbekende op te zoeken en samen een duo te vormen. In het kader van ‘leer uw mede BtB-leden beter kennen’, had het bestuur een aantal vragen opgesteld voor de Kahoot kwis. De winnaar (dWise Machinebo) mocht uiteindelijk op klompen naar huis en kreeg ook nog een rondleiding aangeboden door de klompenfabriek in Nijnsel.

 

* De Jan Bekx award is in 2017 in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Jan Bekx, rasondernemer en initiatiefnemer voor de oprichting van BtB.