The Space: BtB durfde het aan

 

Door: Ria Balk
Durf jij deze spannende BtB-editie te bezoeken? Die vraag stelde BtB in de uitnodiging voor dit bedrijfsbezoek. Gelukkig durven de meeste ondernemers wel wat risico te nemen. Het was dinsdag 13 februari dan ook gezellig druk bij The Space in Veghel.

“We zijn ingenious rebels”, gaf Geert van der Hagen aan. Samen met Roel Kouwenberg en Gert van der Kaay wil hij bezoekers van escaperoom The Space een unieke ervaring bieden. “Met de bouw van de raket in één van de oude voersilo’s hebben we onze escaperoom naar the next level gebracht. Je gaat bij ons echt door een emotionele achtbaan. Door middel van samenwerking moet je daaruit zien te komen”, aldus Geert. Hijzelf vindt de raket een ‘super vet ding’.

Dat The Space de samenwerking opzoekt, werd goed duidelijk. Er zijn allerlei activiteiten mogelijk, al dan niet in combinatie met… Ook voor het BtB-bezoek waren diverse activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld de vitual reality experience, wine2proof en een rondleiding door SIEMEI. Eigenlijk was het te veel, want het paste echt niet allemaal in twee rondes en daardoor hadden sommigen de escaperoom uiteindelijk nog niet bezocht. Gelukkig kregen geïnteresseerden alsnog de kans om een blik op de raket te werpen.

Drie nieuwe BtB-leden stelden zichzelf deze avond voor. Johan Mutsaers van Tekstbureau Meierijstad vergeleek zijn diensten met de eigen kledingkast: “Ook die kijk je regelmatig na. Mensen kijken en vergelijken websites, dus je moet er goed voor zorgen. Wij proberen daarbij je kritische vriend te zijn.” Wilma van Casteren biedt stervensbegeleiding en uitvaartzorg: “Ik hoop dat jullie me binnenkort niet nodig hebben, maar mocht het zo zijn, dan kan ik je helpen.” Ook Mart Habraken stapte op ’t kratje. Hij achtte zichzelf al bekend van Natuurlijk Sint-Oedenrode en HabbEvents, maar wilde graag nog even de aandacht vestigen op zijn heuse pop-up city.