POM wil in 2019 de motor stevig laten ronken

Door: Ria Balk

Het doel van POM voor 2019? “Meierijstad wil de economische motor zijn van Brabant en daarvoor moeten we de ambitie en kracht laten zien die we hebben”. Dat gaf Maddy Goossens aan tijdens de nieuwjaarsreceptie van POM bij Hellings Machinebouw.

“Samen met elkaar hebben we een positieve, zakelijke kracht”, aldus de voorzitter van POM. “In samenwerking met de gemeente moeten we zorgen voor die ‘kracht van samen’. Dat is de enige manier om kansen te grijpen en de motor stevig te laten ronken.” Herman Molenaar, managing director van Van der Lande Industries, nam tijdens deze bijeenkomst het voorzittersstokje over. Hij durfde de lat zelfs nog iets hoger te leggen. “Over 5 jaar is dit de regio waar iedereen bij wil zijn!”

Hellings Machinebouw

Hellings Machinebouw ontwikkelt machines voor de voedingsmiddelenindustrie. “We zijn een echt Roois bedrijf,” aldus eigenaar Paul Hellings. In het afgelopen jaar zocht hij de samenwerking op met Harm van der Pol en stelde hem aan als algemeen directeur. De heren vullen elkaar mooi aan. Harm: “We hoeven niet voorop te lopen, maar willen wel bij de kopgroep horen.” Uiteraard namen diverse aanwezigen de kans waar om een van de personeelsleden te volgen bij een rondleiding over het bedrijf.

Het was maar goed dat Hellings Machinebouw behoorlijk is gegroeid en het laatste jaar het pand flink heeft uitgebreid. In de enorme hal was het namelijk een drukte van belang. Er stonden verschillende kraampjes uitgestald met lekkernijen en wetenswaardigheden van Rooise ondernemers. Ieder kreeg een glas champagne uitgereikt en gezamenlijk werd er geklonken op het nieuwe jaar.