Kerstborrel bij ontmoetingscentrum De Loop’r

Door: Ria Balk

“Zo rond de kerst komen alle clichés voorbij”, aldus voorzitter René Dekkers. “We hebben het allemaal druk. Dat lijkt goed, maar dat is niet altijd het geval. Het is ook goed om daar eens bij stil te staan.” De BtB-kerstborrel die dinsdag 18 december plaatsvond in De Loop’r, startte met het trieste bericht dat één van de leden, Hans van Acht, de voorgaande dag plotseling overleden was. Een minuut stilte werd in acht genomen.

Na de oproep om ook in het nieuwe jaar ‘Rooi first’ te blijven stellen (en dus aan Rooise ondernemers te blijven denken), gaf Arent van Dijk een korte update over het POM en werd Melissa van Rosmalen (Schepers & van Nunen) uitgenodigd op ’t kratje. Ze stelde zich voor als de opvolger van notaris Grimbel du Bois: “Na 8 jaar kandidaatschap is mij de kans gegund om ook notaris te worden”.

De Loop’r
Erik van Aarle, bestuurslid ontmoetingscentrum De Loop’r, vond het prima om Rooi first te stellen. Voor hem is wel vooral Olland van het allereerste belang. “Wij zijn van mening dat dit één van de mooiste gebouwen van Rooi is”, meldde hij trots. “De Loop’r is een multifunctionele accommodatie. Zowel de allerjongsten alsook de ouderen komen bij ons en we huisvesten verschillende gebruikers.” Aangezien De Loop’r geen commerciële instelling is, wordt de accommodatie gerund door vijf bestuursleden. “Het is een flinke organisatie, maar we doen het graag. Ons doel is om de leefbaarheid in het dorp te behouden. We hebben met de horecaondernemers hier in het dorp onderling een convenant opgesteld. Daar zijn we vrij uniek in. We gaan elkaar hier niet beconcurreren, maar we willen elkaar juist versterken.”

Tijdens de rondleiding kwam het multifunctionele karakter van de accommodatie nog eens duidelijk naar voren. Erik Huijbregts, voorzitter De Loop’r: “Het linkerdeel van het gebouw bestaat voornamelijk uit de basisschool en ook de kinderopvang zit er. In het rechterdeel bevindt zich het horecagedeelte en de gymzaal die we tijdens evenementen ook om kunnen bouwen tot grote zaal. En boven hebben we nog een aantal ruimtes die we voor korte of langere termijn kunnen verhuren.” De BtB-leden die nog niet eerder in De Loop’r hadden rondgekeken, waren behoorlijk onder de indruk. Een mooi gebouw en een mooie onderlinge samenwerking.

BtB wenst iedereen prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!