KOMBI Bouwmaterialen: snelle handel en vergaande samenwerking

De kunst van een goede bouwmaterialenhandel? Volgens de eigenaar KOMBI Bouwmaterialen, Ivo van Beuningen, is dat zorgen dat je de goede voorraad hebt en dat je je spullen op het juiste moment kunt leveren. Dinsdag 9 oktober bezochten diverse BtB-leden het familiebedrijf. Wat bleek? De voorraad is niet bijzonder hoog, maar wordt wel elke dag aangevuld. Bovendien passeert slechts 20% van de handel via de eigen hal. De rest gaat rechtstreeks van de fabriek naar de locatie. Er komt dus heel wat bij kijken…

 

Om klanten net iets meer te kunnen bieden, zoekt KOMBI Bouwmaterialen bewust de samenwerking op met leveranciers. Ook deze avond was dat het geval. “Onze DIY bestaat uit gerenommeerde verhuurpunten bij gespecialiseerde bouwmarkten, zoals KOMBI”, vertelde Berry (shopbegeleider Boels rental). Ook Rob van de Heuvel (Weekamp deuren) toonde een aantal deuren uit het eigen assortiment. “De voordelen voor ons?” vroeg Edwin Strijb (Omnicol Lijmen). “Dat is duidelijk. De lijntjes zijn kort, waardoor we snel kunnen schakelen. Een vraag aan de balie wordt direct aan ons doorgespeeld.”

Bedrijfsleider Giel van Esch toonde een filmpje met oude beelden en van de bouwen van het nieuwe pand. “Het was een militaire operatie om te bouwen en toch open te blijven”, gaf hij aan. “We hebben maanden overgewerkt, maar we zijn erg blij met het resultaat.” Groepsgewijs liet hij iedereen de winkel, de showroom, de zagerij en de drive in zien. “Klanten kunnen door deur 2 naar binnen en bij deur 1 weer naar buiten. Ze mogen bij ons zelf laden. Dat is een stukje vertrouwen dat je moet geven en dat gaat prima.” Toch bleef Giel er nuchter onder. “We doen zo min mogelijk zelf, maar zoeken wel de samenwerking op. We werken hier met snelle handel, kleine marges en grote leveringen.”

De trots straalde ervan af. Trots op het bedrijf, het nieuwe pand en de manier van werken die Kombi Bouwmaterialen eigen is. Natuurlijk werd daar even later op geklonken en werd er uitgebreid gekletst en genetwerkt.

 

Tekst: Ria Balk

Foto's: Ellis Rijkers