Rabo BTB zomercafé: leren en groeien

Door: Ria Balk

Verwennen, inspireren en netwerken was weer het thema van het Rabo zomercafé. Blijkbaar hadden diverse ondernemers daar wel oren naar, want het plein van Campus Fioretti vulde zich dinsdag 11 september gestaag met BtB-leden. Dat mocht ook wel, want er was alles aan gedaan om er een gezellige avond van te maken: met knapperende vuurtjes, heerlijke hapjes, een ‘blinde’ wijnproeverij, een singer in suit en een blik achter de schermen bij de startende ondernemers die Campus Fioretti momenteel huisvest.

René Dekkers memoreerde het feit dat BtB 20 jaar geleden werd opgericht. “Belangen behartigen, contacten bevorderen en samenwerken, dat waren de pijlers die op 12 oktober 1998 op de agenda werden gezet. En dat klopt nog steeds wel met hetgeen we nu doen”, aldus de voorzitter. Dat ze daarmee goed aansluiten bij de doelen van de Rabobank, werd even later bevestigd door René Jansen, directievoorzitter Rabobank Hart van De Meierij. “Rabobank wil ondernemers helpen groeien. We staan voor een enorme transitie en we willen kijken of we daar samen met ondernemers vorm aan kunnen geven.” Leren en groeien leek sowieso centraal te staan deze avond. Ad van Esch van de Heemkundige Kring startte met zijn verhaal over al die jaren dat er hard geleerd werd in de Mulo (later Fioretticollege) en John van de Laar borduurde daar namens het Starterscollectief op door. “Leren en groeien, daar heeft het bij ons altijd om gedraaid. Campus Fioretti? Plat gezegd zijn we het gewoon gaan doen.”

Op ’t kratje

Namens Natuurlijk! Sint-Oedenrode promootte Sietske Hubens het ‘Pruuf ’t Sund-event’ dat 30 september plaatsvind in het Rooise centrum. Ook Lucie van Kaathoven beklom ’t kratje. Vanuit Lucie’s PLATEAU verzorgde zij namelijk, samen met Brasserie de Beleving, de culinaire hoogstandjes van de avond. En daarmee uitte ze direct haar motto: ‘Kiezen is lastig, delen is leuk. Share your food and enjoy!’.

Verschillende leden liepen na het officiële gedeelte nog even de Campus binnen en op het oude schoolplein was het nog lange tijd goed toeven.