Jaarvergadering bij Camping de Kienehoef

Door: Ria Balk

 

Groots genieten met een zachte ‘G’. Dat dat mogelijk is in ons hele dorp, werd tijdens deze laatste BtB-bijeenkomst voor de zomerstop goed zichtbaar gemaakt. Op het filmpje van Camping de Kienehoef kwam namelijk niet alleen de camping aan bod. Diverse herkenbare beelden uit de omgeving schoven voorbij.

BtB-secretaris Rob Jansen vond dat typerend voor Ron van Rooij, aangezien de campingeigenaar van alles onderneemt buiten zijn eigen tent. Zo hebben alle recreatieondernemers zich inmiddels gebundeld. Ron: “Ik zag Meierijstad komen en dacht ‘daar moeten we iets mee’. We moeten samen die kar te trekken.”

Jaarvergadering

Voorzitter René Dekkers startte de jaarvergadering met het vaststellen van de notulen en een terugblik op alle activiteiten. Vervolgens wist penningmeester Jack Biemans te melden dat de ondernemersvereniging financieel gezond is. BtB heeft het afgelopen jaar exploitatiegeld overgehouden en het debiteurenbeheer is opgeschoond. Bestuurswisselingen vinden dit jaar niet plaats, maar volgend jaar nemen er wel twee bestuursleden afscheid. Het bestuur is alvast op zoek naar nieuwe leden.

Ook het POM werd in sneltreinvaart nog eens onder de aandacht gebracht. Het platform heeft inmiddels al heel wat zaken onder de hoede, waaronder: bereikbaarheid & mobiliteit, werkgelegenheid & onderwijs, stimuleren ondernemerschap, veiligheid bedrijventerreinen, bedrijfshuisvesting, MVO, kennisdeling, …

Op ‘t kratje

Als nieuw lid mocht Rianne Eringa zich op ’t kratje presenteren. Ze is advocaat en eigenaar van De Zaak Advocatuur. Rianne: “Wat ik belangrijk vindt? De juridische scores waar jij van wakker ligt. Daar wil ik graag bij helpen!” Concreet noemde ze onder meer arbeidsrecht, contracten en AVG. Ook Mike van Rooij (BBQ en zo) en Leon Moonen (Crole natuurrund) werden naar voren geroepen, aangezien zij samen hadden gezorgd voor een overheerlijke barbecue. Wellicht gaan we bij Leon nog een keertje kijken. Het bestuur zocht namelijk nog invulling voor het ondernemerscafé van oktober…

Campingweer

Helaas viel het groots genieten met een zachte ‘G’ wel een beetje in het water. Tijdens de barbecue begon het namelijk te miezeren. Al gauw zochten de leden beschutting onder de overkapping en de parasols en zo bleef iedereen gelukkig droog. Volgens Ron van Rooij hoorde een beetje regen er ook helemaal bij: “Echt campingweertje hé!”

 

Klik hier voor foto's

 Foto's Ellis Rijkers