Natuurlijk! Sint-Oedenrode staat een fiks karwei te wachten

Door: Ria Balk

Hoe gaat het met Sint-Oedenrode? Volgens Platform Ondernemend Rooi (POR) kan het beter, maar hoe dan precies? Dat participatie wordt gezien als een belangrijke pijler in de totstandkoming van de nieuwe visie, moge duidelijk zijn. Dat was namelijk precies de bedoeling van de bijeenkomst in het Rooise gemeentehuis. Niet alleen BtB was daarvoor uitgenodigd. Alle Rooienaren konden dinsdag 10 April jl. meedenken over de toekomstvisie van het eigen dorp.

Een week eerder was de toelichting over de vernieuwde structuur van de Rooise instanties al via DeMooiRooiKrant verspreid. Natuurlijk! Sint-Oedenrode gaat daarbij fungeren als dé instantie van Sint-Oedenrode met Sietske Hubens als voorzitter. “In de jaren dat ik hier nu woon heb ik Sint-Oedenrode ervaren als een warm bad. Het is een prachtig dorp en dat willen we natuurlijk zo houden”, aldus Sietske. Het nieuwe bestuur heeft de laatste maanden al heel wat voorwerk verricht en kon zodoende het visiedocument ‘Samen sterker’ presenteren.

Missie: ‘Sint-Oedenrode, waar iedereen verrassend groots kan genieten, in een groene, historische en bourgondische kern. Dat doen we door te verbinden, samen te werken en door gastvrij te zijn.’

Visie: Sint-Oedenrode is in 2025 (of zoveel eerder als mogelijk) hét toeristisch, bourgondisch, groen en recreatief hart van Brabant en dus van Meierijstad waar inwoners en bezoekers altijd verrassend groots genieten.

In zes verschillende groepen werd er even later uitgebreid gebrainstormd. Het resultaat? Een keur aan ideeën en adviezen richting het nieuwe bestuur. Aan hen de uitdaging om draagvlak te creëren, verbindingen te leggen en te onderhouden, regelmatig informatie terug te koppelen en dan ook nog eens snel met tastbare plannen te komen. Het zal een fiks karwei worden, maar wel een karwei dat het nieuwe bestuur van Natuurlijk! Sint-Oedenrode vol enthousiasme aangaat.

 

Deze avond werd er ook afscheid genomen van een aantal oude kartrekkers van Sint-Oedenrode: Tonnie Heijmans, Pieter van de Kamp, Jan de Werdt en Marlies Liebregts-van Gerwen