BtB bezoekt Dorrit Design Interieurs

Door: Ria Balk

Dat de woonwinkel aan het Kofferen te klein is voor een groot publiek weerhield eigenaar Dorrit van Besouw er niet van om BtB uit te nodigen. Dorrit, Maaike en Romy hadden het dan ook slim aangepakt en één van hun klanten om medewerking gevraagd. Dinsdag 14 november startte het BtB ondernemerscafé in Odendael. De Maas&Dieze-zaal leende zich uitstekend voor de start van deze bijeenkomst, aangezien Dorrit Design Interieurs deze zo’n anderhalf jaar geleden een grondige metamorfose gaf.

Interieuradvies, -ontwerp en realisatie

Door een uitgebreid inlevingsvermogen en vooral veel vragen te stellen, weten Dorrit, Maaike en Romy meestal vrij snel wat de klant voor ogen heeft en kunnen zij een mooi plan voorleggen. Dorrit: “We zijn geen winkel waar je een bank koopt en vervolgens weer wegloopt, dus we willen voor onze klanten echt meer betekenen”. Dat gold duidelijk ook voor de BtB-leden, want het werd een avond vol inspiratie. Naast een bezoek aan de woonwinkel, stonden er ook drie informatieve workshops op het programma en de bezichtiging van een aantal sfeervol ingerichte huiskamers van Odendael.

Workshops: stoffen, vloerkleden en behang

De workshops werden gegeven door professionals uit het netwerk van Dorrit Design. Jolanda (Brink & Campman) gaf als motto aan dat een vloerkleed werkt als een verbintenis in ruimten: “Met een heel simpele ingreep, het uitrollen van het kleed, kun je heel veel bereiken.” Het was wel frappant dat Olaf (Eijffinger) precies hetzelfde aangaf tijdens de workshop over behang. Volgens hem is behangen tegenwoordig helemaal niet meer moeilijk, maar heeft het wel heel veel impact. Frank (The Romo Group) liet verschillende stoffen rondgaan een lichtte daarmee een tipje van de stoffensluier op. “Elke stof heeft bepaalde eigenschappen en op basis van één stof zijn er al heel veel toepassingen.”

“Blijf bij jezelf”, dat advies geeft Dorrit aan al haar klanten. “Soms zouden wij graag een kleuriger geheel zien, maar wil een klant gewoon grijs. Dan gaan we daar natuurlijk voor, maar dan zoeken we in overleg met de klant naar verschillende stoffen en structuren om het toch levendig te houden.”

Behalve interieuradvies, -ontwerp en de uiteindelijk realisatie van een project, levert Dorrit Design ook gordijn- of meubelstoffen, vloerkleden, mooie verfsoorten, behang, meubels, verlichting en allerlei andere woonaccessoires.