Jaarvergadering bij De Gouden Leeuw

Door: Ria Balk

Rond de klok van zes meldden de eerste BtB-leden zich bij De Gouden Leeuw en al snel klonk het er behoorlijk rumoerig. Na twee overheerlijke voorproefjes werden de aanwezigen uitgenodigd om buiten naar eigen believen een bord te vullen. Zo begon de jaarvergadering ook dit keer weer gezellig met de barbecue.

Na een kort doorkijkje op de activiteiten van het afgelopen jaar, memoreerde Arthur Frieser de start van het POM en de samenvoeging van BtB en BBN+K. Twee markante gebeurtenissen, volgens de voorzitter: “Vooral omdat er tijdens de Algemene Ledenvergadering unaniem voor werd gestemd.”

Jan Bekx award

Een goud randje aan de avond was toch wel de uitreiking van de nieuwe wisselprijs: de Jan Bekx award. “Tijdens de vorige jaarvergadering heeft Jan Bekx nog tot ons gesproken en daar zijn we bijzonder dankbaar voor”, gaf Arthur aan: “In overleg met Ans Bekx hebben we iets bedacht om hem op passende wijze te eren. We gaan jaarlijks de Jan Bekx-award uitreiken aan diegene die zich, net als Jan, belangeloos met hart en ziel inzet voor de goede zaak.” John van de Laar werd er stil van toen hij de uitverkorene bleek.

Wisseling van de wacht

Zowel Arthur Frieser als secretaris Judith Brouwers namen afscheid als bestuurslid. Met instemming van de leden namen René Dekkers en Rob Jansen namen de stokjes over. “We hebben de komende jaren een sterke bestuurder nodig”, zei Arthur toen hij de voorzittershamer aan René Dekkers overdroeg: “Met René heb ik daar alle vertrouwen in.”

Na een kort intermezzo begon de pubquiz. Tenminste. dat was de bedoeling. De spelleider kwam echter nauwelijks boven het rumoer uit. Even heerste er alleen maar chaos. Gelukkig werd het langzaamaan beter en zo ging de strijd alsnog van start.

 

Voor de komende twee maanden ligt alles even stil. Na de zomer zien we elkaar weer bij het BtB zomercafé.