Ondernemerscafé bij de aanpakkers van Van Berkel

Door: Ria Balk

Hoe heeft dit familiebedrijf de afgelopen jaren zo stevig kunnen groeien?” Die vraag stelde voorzitter Arthur Frieser aan het begin van de avond. Diverse leden waren daar blijkbaar behoorlijk benieuwd naar en gelukkig werden ze op hun wenken bediend. Tijdens het ondernemerscafé van dinsdag 9 mei jl. kwam de kracht van Van Berkel Groep namelijk duidelijk naar voren.

Aanpakkers

“Er is veel veranderd in wat we doen, maar niet in hoe we het doen”, gaf Hein van Berkel aan en daarmee refereerde hij niet alleen aan de aanpakkersmentaliteit van de familie. Hein: “Het gaat om durven, doorzetten, eerlijk zijn en vervolgens aanpakken. Groei is niet ons doel, maar we zoeken wel continu naar verbetering. We kiezen nieuwe activiteiten om onze bestaande activiteiten te versterken.” Jan, Tonio, Patrick en Hein van Berkel runnen inmiddels met zo’n 140 werknemers vier bedrijven in de Van Berkel Groep: Landschap & Infra, Bouwstoffen & Transport, Biomassa & Bodemproducten en Logistics.

Inland Terminal Veghel

In twee groepen werden de leden achtereenvolgens in een dubbeldekker over de Inland Terminal Veghel gereden, waarbij Michel van Dijk, directeur van Van Berkel Logistics enthousiast van alles vertelde over het intermodaal transport. Intussen vergaapten de leden zich aan alle 20’ en 40’ containers, de bulkgoederen en uiteraard de grote portaalkraan.

Na afloop werd er natuurlijk weer druk gekletst. Als alle informatie niet leidde tot voldoende gespreksstof, dan was het wel de spannende busrit van de tweede groep. De buschauffeur had zijn inzittenden een perfecte blik op het kanaal gegund. Hij was zachtjes richting de kade gehobbeld. En nog verder en nog verder… tot hij precies aan de rand tot stilstand kwam. Tijdens het borrelen concludeerden enkelen: “Het leek net alsof we zo het kanaal in reden.”