Gezondheidscentrum de Meierij: de kracht van samenwerking

Door: Ria Balk

Toen de bovenverdieping van sportcentrum van de Oever te klein werd voor zijn groeiende fysiotherapiepraktijk, moest hij concluderen dat zijn toekomst daar niet meer lag. “Je gaat toch samenwerken met andere disciplines”, gaf Joost de Vaan aan. Dat was de kiem van een nieuwe uitdaging. Onlangs ging Gezondheidscentrum de Meierij van start. Afgelopen dinsdag namen diverse geïnteresseerde BtB-leden er een kijkje.

BtB had zich dit keer genoodzaakt gezien een limiet te stellen aan het aantal genodigden en dat was maar goed ook. Binnen korte tijd liep de hal behoorlijk vol. Uiteraard had voorzitter Arthur Frieser nog het een en ander te melden voordat hij het woord overdroeg. Hij bedankte vertrekkend bestuursleden Martijn van der Loo en Emmely Bunk met een bosje bloemen en noemde drie nieuwe bestuursleden: Erik van Acht gaat zorgen voor de verbinding met de bedrijventerreinen, Marlies van Gerwin zal de marketing en communicatietaken op zich nemen en Jack Biemans wordt de nieuwe penningmeester.

Na de opening vond Joost het tijd om in beweging te komen: “Te lang staan is ook niet goed”.  Nadat ieder de juiste begeleider had gevonden, vertrok elke groep in een andere richting om meer te weten te komen over de eerste discipline. Wist je bijvoorbeeld dat de juiste positie van je tong bovenaan in je mond is? Als dat niet goed gaat, kunnen meerdere klachten volgen, zo leerde onze groep van logopedist Kitty Brewel. Daarnaast kregen we enkele handvaten voor een goede houding aangereikt door oefentherapeut Geertje Wouters, ontdekten we dat bij buurtzorg Sint-Oedenrode geldt ‘eerst buurten en dan zorgen’ en zo nog meer.

Het gezondheidscentrum draait nu enkele maanden en is inmiddels grotendeels gevuld. De kracht van het centrum? Dat is duidelijk: de onderlinge samenwerking tussen de disciplines. De faciliteiten zijn er, de lijntjes zijn kort en de ondernemers zijn blij met de mogelijkheden.

 

Huidige disciplines van Gezondheidscentrum de Meierij:
Fysiotherapiepraktijk Joost de Vaan, Welkom kraamzorg, Jeugd in de praktijk, Buurtzorg, VerzuimSelect, De Peppelaer, Logopediepraktijk Brewel, Cesar oefentherapie, Podotherapie makkelijk lopen, Ergotherapie van Dam, Talk, Suzanne Bekkers diëtistenpraktijk.