Verbinden, verrassen, verwennen en inspireren bij de Helden van Kien

Door: Ria Balk

In de uitnodiging gaf het bestuur het al aan. Leden verbinden, verrassen, verwennen én inspireren was ook dit jaar weer het doel van BtB zomercafé. De locatie was alvast inspirerend. Dankzij het mooie weer verzamelden alle leden zich op het terras aan de rand van de vijver bij de Helden van Kien.

Het leek een avond van tegenstellingen te worden. Een avond over dromen, zoals die van Jacob Kien, maar ook over realistische zaken. Ter inspiratie was namelijk gekozen voor het thema: ‘Boost your finance’. Jorrit van Eck (Rabobank) en Jan-Willem Onink (Collin Crowdfund) lichtten beurtelings een tipje van de sluier op over de hedendaagse financieringsmogelijkheden. Jan-Willem: “Crowdfunding is meer dan geld lenen alleen”. We bieden ook een stukje platform. De crowd voelt zich mede-eigenaar en is als dusdanig verbonden met datgene wat jij biedt.”

Toch komen dromen en realistische zaken uiteindelijk altijd bij elkaar. Rob Janssen vertelde over de dromen die leidden tot de realisatie van de Helden van Kien. En de dromen gaan nog verder. Rob: “We hebben de eerste zomer overleefd, nu kunnen we weer een stap verder gaan.” Hij doelde op plannen voor streekpark Kienehoef en om de kienehoefvijver net als vroeger weer te voorzien van roeiboten. Maar ook die droom brengt een stukje realiteit met zich mee. “We kunnen wel een ‘financial boost’ gebruiken.” gaf Rob aan: “Een roeiboot op naam behoort tot de mogelijkheden.”