Jaarvergadering in de Vresselse Hut

Door: Ria Balk

De jaarvergadering begon weer gezellig met de barbecue en er was, zoals de traditie tevens betaamt, weer voor een andere entourage gekozen. Rond de klok van zes meldden de eerste barbecueliefhebbers zich al bij de Vresselse Hut. Toch ging het niet alleen maar om de gezelligheid. Met een korte hamerslag opende de voorzitter de vergadering: tijd voor de feiten!

Gelukkig blijkt BtB in financieel gezonde conditie te verkeren. Het ledenaantal staat nu op 219 en het aantal debiteuren is, dankzij een gewijzigde aanpak, nihil. Saskia van den Eshof neemt afscheid als bestuurslid PR en Arthur Frieser gaat zijn laatste jaar in als voorzitter: met spannende tijden in het vizier. Arthur: “Er is voor BtB een hoop te doen in het kader van de gemeentelijke fusie. POM blijkt in dit proces een zeer succesvol vehikel; we overwegen om er een stichting van te maken. Met BBN+K werken we al veel samen, maar hoe dat verder gaat? Op 29/6 gaan we bij elkaar zitten om dat nader te bespreken. Ieder die daarbij aan wil sluiten, is van harte welkom.”

Nadat alle bestuursfeiten waren afgerond, riep Arthur Jan Bekx naar voren. Helaas had de oud-voorzitter geen goed nieuws te melden. Er is namelijk slokdarmkanker bij hem geconstateerd. “Zoiets weet je natuurlijk niet op voorhand”, gaf Jan aan. Daarom wilde hij iedereen meegeven: “Gebruik de tijd die je als ondernemer hebt, niet alleen om hard te werken. Geniet er ook van!” Die visie konden de ondernemers uiteraard wel waarderen.

Na een moment van bezinning begon dan toch hetgeen waar BtB zich met name sterk voor maakt: netwerken en verbinden. Voor de pubquiz was iedereen dan ook weer ad random ingedeeld. Een gouden combinatie, zo bleek, want de score loog er niet om. Na vijf rondes kwam groep 5 uiteindelijk als eerste uit de bus met maar liefst 31 punten. Een krappe overwinning, want na hen volgde groep 14 met 30 punten en het fusieteam (groep 10 en 11) werd derde met 29 punten.

Bekijk hier de foto's van de jaarvergadering gemaakt door Ellis Rijkers Fotografie