Thema-avond bouw bij Harrie van de Meulengraaf

Concullega’s in de Bouw

Door: Ria Balk

Zelf gaf hij geen presentatie, want zoals hij zelf zei: “Dat is niks voor mij.” Toch had hij zijn erf beschikbaar gesteld voor BtB en daarmee gaf hij zelfs het podium aan een aantal concullega’s. Afgelopen dinsdag kwamen heel wat BtB-leden bij Harrie van de Meulengraaf thuis om meer te horen over de ‘wondere wereld van de bouw’.

“Mijn werk bestaat hoofdzakelijk uit bouwkundig tekenwerk”, vertelde Robert Verhoeven (Verhoeven bouwvoorbereiding). “Ik zet alle technische details op papier, help met bouwvergunningen e.d.” Het voordeel voor de klant? “Het is efficiënt. Als deskundige zie je direct de gevolgen van bepaalde beslissingen.” Waar Robert vooral voor bouwvoorbereiding wordt ingeschakeld, biedt Albert van Stiphout veelal begeleiding tijdens de bouw. “Voor mensen die niet weten wat er allemaal op hen afkomt, kan ik geld besparen”, gaf ook Albert aan. Waarom hij dat kan? Met Albert van Stiphout Bouwcoördinatie houdt hij toezicht op een project, ziet hij de (on)mogelijkheden en houdt hij rekening met budget en planning.

Na een korte onderbreking wees Joric Witlox de leden erop dat zij aanwezig waren op eigen risico. Als voorzitter van Brandveilig Bouwen Nederland was het hem opgevallen dat de locatie voor de avond (een partytent) niet geheel voldeed aan alle brandvoorschriften. Maar gelukkig bleken de openingen wel breder dan voorgeschreven! Het spreekgedeelte van de avond werd afgesloten door John van der Velden (Bricol). Hij gaf een stukje educatie over lekdetectie. Maar eerst gaf hij zijn blijdschap aan over zijn voorgangers “Als aannemer maken wij gebruik van al dat soort expertise. Het is mooi dat we daar in Rooi over beschikken.”

Kortom: Ieder levert zijn aandeel in de voorbereiding, begeleiding of uitvoering van de bouw. Concurrenten die elkaar ook nodig hebben en geregeld samenwerken. En Harrie van de Meulengraaf? Hij wilde zelf niet presenteren, waarom stelde hij dan toch zijn erf beschikbaar? Harrie: “Ik ben tevreden zoals het nu is. Alles loopt lekker en ik heb er voorlopig nog heel veel zin in.” Verder is hij erg blij met BtB, erg graag onder de mensen en wil hij graag anderen een kans geven!

Bekijk hier de foto's van dinsdag 10 mei. (fotografie Ellis Rijkers Fotografie)