De steenmeesters van MBI: samen een steengoed team

Door: Ria Balk

Normaal werkt hij in Kampen als Business Groep Manager. Hij komt echter uit Rooi en als lid van BtB gunde hij de overige leden graag een blik in de ‘schatkamers’ van de steenmeesters. Daarom was Patrick van den Tillaart speciaal voor BtB uitgeweken naar de Veghelse locatie. Afgelopen dinsdag namen de leden daar een kijkje bij de steenmeesters van MBI.

“De grootste fabriek staat in Kampen, maar onze wortels liggen in Brabant. Hier in Veghel maken we alles voor de inrichting van de openbare ruimte”, gaf Patrick aan. Trots meldde hij het succes van de Geostenen van MBI: betonstenen met een unieke deklaag. Mirjam Rosman gaf een korte toelichting vanuit de marketingstrategie en daarna begon de eerste rondleiding. Uitgebreid werd getoond hoe ‘Big Bertha’ eerst de onderlaag en vervolgens de toplaag aandrukte. “Dit is de grootste steenpers van Europa”, benadrukte de gids trots tussen de herrie door. De stenen kregen een verkoelende douche en werden afgevoerd richting droogkamer. “Als ze uit de droogkamer komen, wordt alles nog eens gecontroleerd. Daarna worden ze gepakketteerd en gaan ze naar buiten. Daar staat ze nog een tijdje voordat ze weg kunnen.” Buiten stond een breed scala aan stenen: allemaal bedoeld voor infra.

Wat de leden opviel? Het was een herrie, het was groot, en het enthousiasme was duidelijk aanwezig. Er wordt bij MBI als één team samengewerkt. En dan is er ook tijd om alles goed te laten zien en uit te leggen. Trouwens, het team van MBI beperkt zich niet alleen tot het eigen bedrijf. Ze hebben namelijk als missie: ‘Partners helpen succesvol te zijn bij het creëren van een duurzame en comfortabele buitenleefomgeving’. De reden voor die missie? Samen sta je sterk en dat werkt steengoed!

Ook een aantal BtB-leden werken samen met MBI. Dennis Ketelaars heeft zelfs ‘Big Bertha’ gebouwd. Met Kemabo helpt hij bij het onderhoud. Harrie van de Meulengraaf is klant én leverancier, En zowel Hoefsloot als Silverberry Design hebben geholpen met de vernieuwde uitstraling van het bedrijf.