Nieuwjaarsbijeenkomst BtB en BBN+K in Dommelzicht

 Door: Ria Balk

Bij een nieuw jaar horen goede voornemens, volgens het bestuur van BtB. Iedereen die afgelopen dinsdag voor de nieuwjaarsbijeenkomst van BtB en BBN+K bij Dommelzicht binnenliep, kreeg dan ook een kaartje in handen gedrukt. Het doel? De wensen, doelen en ambities van de leden voor 2016 te verzamelen. “In de loop van het jaar zullen we regelmatig die kaartjes erbij pakken”, aldus voorzitter Arthur Frieser. Maar eerst zette hij de maatschappelijke bril op.

Als vertegenwoordiger vanuit Rooi Centrummanagement sprak Pieter van de Kamp zijn zorgen uit over de toekomst van de Rooise gemeenschap binnen Meierijstad. “Wij doen er alles aan om Rooi leefbaar te houden.” Met het Fashion & Food Festival (18 t/m 21 maart) wil het centrummanagement Rooi weer op de kaart zetten. De dansende Noortje lichtte alvast een tipje van de sluier op. Ook het Damiaancentrum werd onder de aandacht gebracht. “Mensen hebben heel veel ideeën, maar die stroken lang niet altijd met de werkelijkheid”, meldde Elli de Rijk. “Het Damiaancentrum is een sociaal centrum, waar kwetsbare mensen elkaar kunnen ontmoeten. Ook voor ondernemers staan de deuren open.”

Als laatste gaf Arthur Frieser het woord aan een jongeman met lef. Arthur: “Berny Salden heeft, ondanks zijn verstandelijke beperking, vanuit Meerschot (Dichterbij) zijn zelfstandige koeriersdienstservice opgezet. Hij was ook aanwezig op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente en daar viel hij direct op.” Berny gaf aan dat hij druk bezig is zijn koeriersdienstservice bekend te maken. Gelukkig maar, want daardoor vergaf hij het Arthur toen die een aantal vragen voor de tweede maal stelde. Zijn doel? “Met mijn service iets bereiken, namelijk een realistische baan.” Op de bakfiets brengt Berny pakketjes rond: weer of geen weer. Hij wil zijn onderneming straks zelfs verbreden in Meierijstad. Zijn motto? “Als ik op tijd vertrek, ben ik ook op tijd weer klaar.” Daar kun je op bouwen.