BtB Kerstborrel: een Beleving

Door: Ria Balk

Dat hij beter kan koken dan praten, had hij van tevoren maar vast aangegeven. Toch had Ralf Dirven zijn kalfje (Melvin) niet alleen letterlijk bij de horens gevat. Tevens richtte hij een aantal woorden tot zijn gasten. Afgelopen dinsdag was het gezellig druk in restaurant De Beleving. Diverse BtB-leden hadden zich er verzameld voor de kerstborrel.

Voorzitter Arthur Frieser memoreerde een aantal prachtige mijlpalen die in Rooi zijn behaald, maar noemde 2015 ook een roerig jaar: “In januari startten we het jaar met de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs en nu hebben we te maken met vluchtelingen en een dreigend terrorisme vanuit België.” Ook voor ondernemers zijn het roerige tijden. Toch blikken veel Rooise ondernemers alweer een stuk positiever de toekomst in. Zo werd Restaurant de Beleving vorige maand nog onderscheiden met een Bib Gourmand (halve Michelinster voor restaurants waar gastronomisch dineren niet duur hoeft te zijn). Het doel van Ralf Dirven? Samen met collega’s Rooi tot culinair hoogstandje vormen.

Blijkbaar had Andy Marcelissen toch niet zo goed opgelet, want volgens hem valt er niks te doen in Sint-Oedenrode. “Mocht je niks willen doen, dan kan ik Sint-Oedenrode aanraden”, aldus de tonpraoter. “Je heb er Kasteel Henkeshage en… dan heb je het wel gehad.” Ter verontschuldiging vervolgde hij: “Maar jullie zijn natuurlijk trots op Sint-Oedenrode. En dan denk ik: waarom eigenlijk?” Om de zaken niet nog erger te maken, besloot hij maar niet verder te kletsen. In plaats daarvan las hij over ‘Hans en Mietje’ en over Roodkapje die haar ‘stoma’ bezocht.

Met al die klets heeft BtB het jaar weer afgesloten. Het was niet zomaar een kerstborrel. Het was een ware Beleving.