Bijeenkomst: Big data geeft je onderneming extra kansen

Elk jaar vindt onder de naam Van de Ven Academy een aantal bijeenkomsten plaats voor ondernemers. Bij deze bijeenkomsten wordt een jaarthema vanuit verschillende invalshoeken benaderd. In 2013 was het jaarthema ‘businessmodellen’; in 2014 ‘noodzaak van innovaties’. Het jaarthema voor 2015 is ‘be connected’. Een ‘connected’ onderneming heeft een vraaggerichte visie en missie, krijgt van haar klanten directe feedback ter verbetering van haar performance, bestaat uit een netwerk van diverse vakmensen.

Op 29 september staat het onderwerp ‘big data’ op de agenda. Door de technologische evolutie zijn er steeds meer toestellen met internet verbonden waardoor er veel data / gegevens met elkaar uitgewisseld worden. Zo werkt bijvoorbeeld Philips aan een slimme tandenborstel. Na het poetsen krijg je meteen een score over de kwaliteit van het poetswerk. Als je een gaatje hebt, ontdekt de tandenborstel dat. Voor je het weet maakt de tandenborstel zelf een afspraak met je tandarts.

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor je eigen onderneming? Hoe kan je hier je voordeel mee doen? In deze interactieve workshop bekijken wij samen een aantal toepassingen van ‘big data’.

Tevens ervaar je zelf tijdens deze workshop een andere ontwikkeling: de virtual reality bril. Als je bijvoorbeeld naar Rome op vakantie bent geweest, schreef je vroeger: Rome was mooi. Een paar jaar later mailde je foto’s naar elkaar: Rome was mooi. Weer later mailde je een filmpje naar elkaar: Rome was mooi. Nu komt Virtual Reality op de markt: je laat de ander mee beleven hoe Rome was: Rome is mooi.

Deelname aan deze sessie is gratis. U kunt hier aanmelden.
Hier vindt u ook aanvullende informatie.