De Bimd Hoeve: rust, ruimte en natuur

Door: Ria Balk


“De kernwaarden van onze B & B zijn rust, ruimte en natuur”, zo meldde eigenaar Joan van Gorkum. Toch werd de BtB leden tijdens dit ondernemerscafé al snel duidelijk dat de familie van Gorkum geen ‘rust’ lijkt te kennen. Niet alleen Joan en zijn vrouw Anja, maar ook hun vier kinderen werken hard mee in het bedrijf. Een van de dochters kon deze avond echter onverwacht niet met de catering helpen. Er was namelijk net een veulen geboren.


B & B de Bimd Hoeve is slechts één van de pijlers. De fundamenten steunen ook op de paardenfokkerij en de administratieve software voor hippische ondernemingen. Na afloop van de presentatie vroeg voorzitter Arthur Frieser enigszins verbouwereerd aan Joan hoe hij alles combineert. “Passie”, gaf deze als eerste reactie, “en stap voor stap verdergaan. Je kunt niet alles in één keer doen.” Even later werd de hele groep opgesplitst in drie groepen. Alle BtB leden mochten een kijkje nemen in een aantal appartementen en werden rondgeleid over het terrein. Rust, ruimte en natuur kun je bij de Bimd Hoeve zeker vinden.


Deze avond vroegen twee studenten om een stageplek en daarnaast gaf Marlies Liebregts een korte presentatie. Volgens haar is Natuurlijk! Sint-Oedenrode niet alleen een kans voor horeca en toerisme, maar kunnen alle ondernemers hiervan profiteren.