Bruisende netwerkbijeenkomst met Wout Plevier

Door: Ria Balk

Waar de een nog wat aarzelend Mariëndael binnenliep, was de ander al bij voorbaat enthousiast. Maar zonder uitzondering was iedereen nieuwsgierig naar wat hem of haar  te wachten stond. Tijdens dit ondernemerscafé gaf coach/entertrainer Wout Plevier de BtB-leden een bruisende netwerkavond.

“Zijn jullie er klaar voor?” vroeg de oud-Rooienaar na een korte introductie. Aan de aarzeling te merken was dat nog niet het geval. “Je moet wel energie hebben om iets voor elkaar te krijgen”, aldus Wout, “maar gelukkig hebben we 1,5 uur de tijd om ervoor te zorgen dat jullie ‘aan’ staan.” Niets werd aan het toeval overgelaten: Als je staat, ben je wakker. Als je zit, val je in slaap. Klappen geeft energie en zo ook ‘slechte’ muziek en een potje multi chain duimworstelen. Wat bovenal naar voren kwam, was de echte interesse in de ander. Wout: “Het begint met de ander in het licht te zetten. Wees sympathiek, dan is de ander ook sympathiek voor jou. Als je gaat netwerken, stap dan niet af op diegene die je al kent. Zorg er bovendien voor dat je weet waarvoor je komt. Als je dat zelf immers niet weet, hoe moet de ander het dan weten?”

Na afloop werd er nog lang enthousiast gekletst. De aarzeling die sommigen aan het begin van de avond nog voelden, was nergens meer te vinden. Met hernieuwde inspiratie kan iedereen de komende tijd bruisend tegemoet.

Bekijk hier de foto's van Kim Balster (KB Fotografie)