Kerstborrel bij de Gasthuishoeve

Door: Ria Balk


Door schade en schande kun je een stuk wijzer worden, zo bleek tijdens de kerstborrel van BtB. Voor het laatste ondernemerscafé van dit jaar waren de leden te gast bij de Gasthuishoeve. Met haar beperkte horecavergunning mag de hoeve blijkbaar geen feesten geven. Daardoor kwam er bijna een kink in de kabel, maar gelukkig kon een teleurstelling op het laatste nippertje worden voorkomen.

“Als ik iets in mijn hoofd heb, word ik meestal kei-enthousiast. Dan moet zoiets gewoon gebeuren”, lichtte Eric van den Hurk toe. Feesten mag de gastheer dan niet geven, maar dat neemt niet weg dat de Gasthuishoeve in korte tijd al een begrip is geworden in het dorp. Tijdens de rondleiding toonde Eric de drie bedrijven die zijn terrein momenteel herbergt: Boomkwekerij van den Hurk, Central Point Brabant en de Gasthuishoeve. Zijn sleutel tot succes blijkt telkens weer de samenwerking. Met zijn boomkwekerij zocht Eric jaren geleden de samenwerking met andere kwekerijen. Hieruit ontstond de logistieke dienstverlener Central Point Brabant.

Het plaatje leek rond, totdat van den Hurk steeds meer ‘last’ kreeg van particulieren op het erf. Eric: “We konden wel een bordje ophangen met ‘verboden voor particulieren’, maar we konden ook iets voor particulieren gaan regelen.” Zo ontstond de Gasthuishoeve. Inmiddels is het een uitgebreid belevingscentrum met allerhande producten uit de eigen streek. Als toefje op de zalm toonde hovenier Twan Brinkman de mediterrane binnentuin die hij in samenwerking met de kwekers heeft ontworpen en ingericht. Volgens Eric is dit nog maar het begin. “De gasthuishoeve wordt een coöperatief bedrijf. Hier vertellen we het verhaal achter het product en dat doen we vrij grootschalig.”

Bekijk hier de foto's