Nieuwjaarsbijeenkomst Wollerich

Samenwerken, verbinden en maatschappelijk verantwoord ondernemen

 

Door: Ria Balk

Samenwerken en verbinden: die twee speerpunten van BtB kwamen tijdens de nieuwjaarsborrel uiteraard aan de orde. En van daaruit kom je haast vanzelf tot maatschappelijk verantwoord ondernemen. BtB Voorzitter Arthur Frieser sprak tijdens zijn openingswoord over de recente terreuraanslagen in Parijs en over de totale maatschappelijke verontwaardiging die deze teweegbrachten. Voor deze gezamenlijke bijeenkomst met BBN+K waren de leden te gast bij restaurant Wollerich.

Maurice van Osch, voorzitter van de stichting Hospice Sint-Oedenrode, vroeg de aandacht voor ‘liefde en maatschappelijke betrokkenheid’. De stichting hoopt aan de Dommelrodelaan twee plekken te realiseren waar mensen rustig kunnen sterven. Alle hulp daarbij is welkom. Ook Lin Schakenraad betrad het podium, zij het voor een wat lichter onderwerp. Zij hoopte ondernemers te vinden die bij willen dragen aan het jaarlijks terugkerende Rooise sportgala.

“Het lijkt me mooi om een galadiner te verzorgen en daarmee de stichting Hospice te steunen”, zei cuisinier Gerard Wollerich direct toen hij het podium op stapte. Hij neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijk bijzonder serieus. “Een paar keer per jaar vlieg ik de wereld rond om te koken voor goede doelen”, vertelde hij even later. “Jeon en Paul Nolet wonen in Suriname. Zij hebben, met hun warme hart voor weeskinderen en minder validen,  een groepje professionele restaurateurs om zich heen verzameld. Met vijf koks verzorgen we dan twee diners voor het goede doel.” Aan zijn eigen restaurant maakte hij weinig woorden vuil. “Ik werk met pure ingrediënten en ‘speel’ graag met de smaken zout, zoet, zuur, bitter en umami.” Dat koken zijn passie is, behoefde geen nadere toelichting. De hapjes die volgden, spraken voor zich.

 

Bekijk hier de foto's van Kim Balster (KB Fotografie)