Terugblik: Ondernemerscafé in vernieuwde Beckart

Om de Beckart wederom te laten opbloeien, is het de laatste maanden onderworpen aan een eerste opknapbeurt. Volgens voorzitter Frans Sijbers is het Nijnselse ontmoetingscentrum inmiddels een zeer geschikte locatie voor zo ongeveer alles. Afgelopen dinsdag vergastte hij de leden van BtB dan ook op heel wat verhalen. Uiteraard namen alle aanwezigen tijdens dit ondernemerscafé direct overal een kijkje.

De Harry Vulderszaal is omgetoverd tot bruin café met aanliggend terras. In d’n Bouw prijkt een levensgrote afbeelding van het gebouw in vroegere tijden en je kunt bij de Beckart tegenwoordig zelfs in d’n Himmel vertoeven. Toch zal de jeugd waarschijnlijk liever de vernieuwde jeugddisco The Joy bezoeken. Er is heel wat geklust en ook de komende tijd staan er nog heel wat aanpassingen op het verlanglijstje. “De komende 2 jaar zijn we nog druk met aanpassingen van de Beckart en de dorpskern”, benadrukte ook René Voss, voorzitter van de Nijnselse dorpsraad. Met gelden vanuit het IDOP zal het centrum van Nijnsel een heel nieuwe aanblik krijgen. Deze maand nog volgen de eerste tekenen hiervan. Er worden namelijk verkeersborden geplaatst die het vrachtverkeer om de dorpskern leiden.

Drie ondernemers namen deze avond de kans waar om tien minuten lang het podium op te eisen. Volgens Christiane Verfuurden is persoonlijke aandacht de kracht Kehrens & Snoeks Advocaten en Mediators: “Naast juridische aspecten, spelen emoties een belangrijke rol. Wij streven ernaar om er in gezamenlijk overleg uit te komen.” Ook Bart van der Kallen neemt met zijn cliënten eerst een kop koffie, voordat hij met Zilverblad informatiebeveiliging aan de slag gaat. “Informatiebeveiliging gaat over continuïteit van bedrijfsvoering”, legde hij uit en juist om die continuïteit te waarborgen, blijkt heel wat mogelijk. Elli de Rijk nam het woord namens de stichting Rooi Werkt. “Wij roepen Rooise ondernemers op om hun maatschappelijke verantwoording te nemen. De laatste tijd hebben we hard gewerkt aan onze zichtbaarheid. Inmiddels hebben we al heel wat vacatures en zijn we actief de boer opgegaan voor Rooise werkzoekenden.”  Even later ging iedereen ‘de boer op’ en werd er actief genetwerkt.

Bekijk hier de foto's

(c)Ria Balk