BtB zomercafé met champagne bij kasteel Henkenshage

De poort stond uitnodigend open, er stonden vuurkorven waarin het vuur genoeglijk knapperde en ieder die arriveerde mocht op de brug over de slotgracht eerst officieel op de foto. De locatie was zonder meer geweldig. BtB was afgelopen dinsdag voor het zomercafé namelijk te gast bij La Casserole in kasteel Henkenshage.

Zelfs de regen kon de sfeer niet bederven, want de binnenplaats was feestelijk aangekleed en grotendeels met parasols overkoepeld. “Misschien zijn we hier wel op dé mooiste locatie van Sint-Oedenrode”, gaf Rob Jansen aan toen hij het podium betrad. De voorzitter vestigde de aandacht op de opening van het nieuwe pand bij Van Acht koel- en vriesopslag en  feliciteerde Van den Biggelaar Installatietechniek met het 40-jarig jubileum. BtB heette weer een aantal nieuwe leden welkom. Twee daarvan gingen op ’t kratje staan. “Als jonge jongen wilde ik altijd al automonteur worden”, zei Erwin van Nielen. Uiteindelijk ging hij toch in de sales, maar als directeur van NobraCars Uden koos hij wel voor de branche van zijn dromen. Ruud van de Pol en Lieke van Casteren zijn niet helemaal nieuw voor BtB, maar dat geldt wel voor hun nieuwe bedrijf: Jouw Social Studio. Ruud: “Wist je dat er per dag wel anderhalf uur wordt gescrold op Social Media? Daar moet je iets mee doen.”

La Casserole

Vijftien jaar geleden begon de vader van Laurens Vroomen met La Casserole. Aangemoedigd door de voorzitter vertelde Laurens, ondanks zijn podiumvrees, enthousiast dat hij en zijn broer al snel bij de zaak werden betrokken. Toen zijn vader met pensioen ging, namen ze La Casserole over. Laurens: “De passie voor het vak is ons met de paplepel ingegoten, maar ik heb altijd al gezegd dat ik het nooit alleen zou willen doen. Toen mijn broer een jaar geleden voor zichzelf begon, heb ik er dan ook twee partners bij gezocht.” Jeroen van Hamont en Robin Vromans gaven aan trots te zijn dat ze samen La Casserole voort mogen zetten.

Ter afsluiting van het officiële gedeelte van de avond werd de champagne ontkurkt, glazen werden rondgebracht en gezamenlijk werd er geproost. Vervolgens kon iedereen binnen genieten van de wijnproeverij, of deelnemen aan de rondleiding door het kasteel. Tonnie Donkers wist heel wat te vertellen over de geschiedenis van de familie de Girard de Mielet van Coehoorn en van het kasteel. Eenmaal boven in de bruidssuite bleek dat hij niet de enige is met zoveel kennis over het kasteel. BtB-lid Geert Verhagen vulde zelfs nog wat hiaten in. Hij wist vooral veel over de laatste verbouwing van kasteel Henkenshage (1998). Als architect was hij daar toen namelijk verantwoordelijk voor.