BtB jaarvergadering bij Puur-Brabant

Een lekker zonnetje en een strak blauwe hemel: Wat wil je nog meer? Nou, een overheerlijke barbecue bijvoorbeeld. Dat kwam goed uit, want BtB ws afgelopen dinsdag voor de jaarvergadering te gast bij Puur Brabant in Nijnsel. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een gezellige bijeenkomst.

Nadat ieder lekker had gesmuld, stonden er ook nog serieuze zaken op de agenda. Met een klap van de hamer opende voorzitter Rob Jansen dan ook de jaarvergadering. Hij keek terug op de activiteiten van het afgelopen BtB-jaar en meldde dat Fred van Rooij sinds kort als secretaris is toegetreden tot het bestuur. Daarnaast is er een nieuwe vacature ontstaan voor het thema duurzaamheid en innovatie, omdat Rob van Kaathoven helaas een stap terug moet nemen. Jack Biemans gaf aan dat de exploitatiebegroting van negatieve cijfers is veranderd in positieve cijfers. “Dat heeft alles te maken met het feit dat we weinig konden organiseren”, aldus de penningmeester. Gelukkig had de kascommissie geoordeeld dat de boekhouding de toets der criteria doorstaat.

Jan Bekx Award
Vervolgens werd de Jan Bekx Award uitgereikt. “Een prijs die we uitreiken aan ondernemers die zich belangeloos inzetten voor de goede zaak en die voor ons van grote betekenis zijn”, gaf Rob Jansen aan: “We hadden dit jaar zelfs drie gegadigden en daarvan werd John van der Velden uiteindelijk de winnaar. Hij staat vaak liever niet op de voorgrond, maar is wel degene die op de achtergrond bergen werk verzet.” John bleek zelf mede aan de wieg te hebben gestaan van de Jan Bekx Award: “Maar ik had nooit gedacht dat ik hem zelf nog eens zou winnen.”

Puur Brabant: lekker en vertrouwd
Tot slot werd gastheer Benny Verhagen op het podium geroepen. Hij vertelde kort hoe Puur Brabant startte met vers vlees op het boerenerf en zo uitgroeide tot het huidige concept. “In 2019 hebben we de oude Nijnselse bakkerij overgenomen. Hier zijn we ons assortiment snel gaan verbreden. De kern bestaat nog steeds uit alle producten die we zelf maken en dat vullen we verder aan met eerlijke producten. Alles komt hier uit de buurt met een eigen identiteit.” De leden konden vervolgens zelf door de winkel struinen en uitgebreid alles bekijken.. Veel leden maakten daar grif gebruik van en het personeel stond hen trots te woord. Onder het genot van een borrel werd er bij Puur Brabant nog lang nagepraat. Het was een mooie afsluiting van het BtB-seizoen.