BtB maakt uitstapje naar KEMIE

Verscheidene BtB-leden meldden zich vorige week dinsdag bij de kiosk op de Markt. Daar stond de bus al voor hen klaar. Op uitnodiging van een Rooise ondernemer, Geert-Jan Engbers, trad BtB namelijk een keer buiten de eigen dorpsgrenzen. “We gaan zo op schoolreisje”, lachte een van de leden goedmoedig, waarop een ander inhaakte dat er dan wel gezongen moest worden. Zo ging de club vol goede moed op weg naar Helmond, voor een bezoek aan keukenbladenproducent KEMIE.

Door: Ria Balk

 Bij aankomst werd iedereen warm ontvangen en ging in de loft het feestje nog even door, totdat voorzitter Rob Jansen de microfoon greep en de bijeenkomst officieel van start ging. Drie nieuwe leden stelden zichzelf voor. Michar Oosterbaan gunde ieder een korte blik op werk van filmmaker MOVisuals en Adriaan Bom vertelde dat hij, via Euro-Service, service en onderhoud levert aan professionele keukens. Tot slot gaf Tanno Jacobs aan dat hij met Travo Coaching mensen op weg helpt naar een zinvol leven vol structuur en zonder stress.

Kempische Marmer im- en export
Uiteraard namen de leden graag een ‘kijkje in de keuken’ van deze keukenbladenproducent. KEMIE speelde daar goed op in en had acht kanjers gevonden om dit mogelijk te maken. “We komen uit de marmer en zijn allemaal een beetje gek van steen. Dat zie je overal terug”, vertelde Geert-Jan Engbers tijdens de rondleiding. Dat bleek alleen al uit het gebouw, dat compleet bestaat uit eigen materialen. “Ik ben een man van details”, gaf de Rooise ondernemer lachend toe. “Dat komt goed van pas. We maken hier keukenbladen, maar daarmee bedekken we alle lelijke delen. In feite zorgen we voor de uitstraling van de keuken.” Via de gallery vervolgde de route door de plateninslag en de fabriek, waar een aantal machines de platen aan het zagen waren. “We zagen met diamant en met water. Dat gaat met 4000 bar. Vervolgens gaat het materiaal naar de volgende afdeling. Keramiek is heel breekbaar. Daarom takelen we niet, maar rollen we alles.”

 Alle groepen kwamen uiteindelijk weer bijeen in de loft. Daar genoten de leden onder muzikale begeleiding nog een paar uurtjes van een gezellig samenzijn met uitzicht op de fabriek, totdat de bus arriveerde voor de reis naar huis.