BtB op bezoek bij Verba, BV Europe 90 en KLV

Nijnsel - “Per jaar verwerken we zo’n 600 ton aan gerecycled materiaal.” Dat vertelde Jeroen Gloudemans afgelopen dinsdagavond aan de diverse BtB-leden die een bezoek brachten aan Verba, BV Europe en KLV. De directeur van Verba had het over de kunststof platen waarmee het bedrijf voerbakken voor varkens maakt. “Met 20 medewerkers maken we zo’n 200 variaties. Je kunt je voorstellen dat een kleine big een andere bak nodig heeft dan een grote zeug, maar ook ander soort voer vraagt om een andere feeder.”

Door: Ria Balk

Op het podium
Voorzitter Rob Jansen gaf een aantal nieuwe leden de kans zich kort te presenteren. Als eerste riep hij Peter en Lizzy van Acht naar voren. Peter legt zwembaden aan en werkt in de ongediertebestrijding. Lizzy runt een zwemschool in Veldhoven. Vervolgens stapte Maartje Diks op het podium, samen met haar moeder Rian. Een paar jaar geleden namen zij Brownies en Downies over. Wat volgde was een herstart en nu runnen ze samen lunchroom Braveau. Rob van Diessen en Lars de Kinderen vertelden tot slot over hun bedrijf Digitale bazen: “Het begint bij ons met strategie: wat heeft de klant nodig en wat de gebruiker.”

Wandeling over de werkvloer
De aanwezigen gingen groepsgewijs op pad met directeur Roel van Gastel van BV Europe 90, Bert Verbakel van de eerste generatie Verba, Jeroen, de tweede generatie in het bedrijf en met Geert van Sambeek, accountmanager van Verba. Tijdens de rondleiding ontstonden de vragen vanzelf en daar werd uitgebreid op ingegaan. “Het RVS wordt eerst op maat geknipt, dan gaat het in de ponsmachine. Vervolgens worden er hoeken in gemaakt en daarna gaan ze in de trommel. Daar komen ze ‘kei’ glad uit.” Bij Verba wordt vooral seriematig gewerkt.

Bij BV Europe wordt naast serie matig ook projectmatig gewerkt. Ze maken daar allerlei producten zoals kunststof zwembaden, boten en rivier-afvalvangers. Een flinke boot werd uitgebreid bewonderd. “Deze is van KLV. Daar wordt alles op maat gemaakt naar de wensen van de klant. Dat zijn de mooiste producten en de betere marges.” Lachend moest Jeroen  toegeven: “Daar kan ik weleens jaloers op zijn: tegenover de opbrengst van één zo’n boot, staan heel veel voerbakken.”

Het was een flinke rondleiding over drie bedrijven en toch leek het één geheel. “We zijn een familiebedrijf. We werken allemaal in verschillende lagen en zo versterken we elkaar.”