BtB: Sociaal gemotiveerd, maar niet zo fit

Sint-Oedenrode - Voor de BtB-bijeenkomst van afgelopen dinsdag hadden de leden van tevoren alvast wat huiswerk mogen doen. Gezondheidscentrum de Meierij stuurde alle aanwezigen namelijk van tevoren een digitale vitaliteitsscan. Het doel? Onderzoeken hoe vitaal de motor van Sint-Oedenrode is. “Gaat er bij jullie een belletje rinkelen als ik Sardinië noem, of Okinawa?” vroeg Joost de Vaan. Hij refereerde daarmee aan de vijf Blue Zones waar mensen meetbaar langer leven. “Vanavond kunnen we Meierijstad wel toevoegen als zesde zone”, gaf de eigenaar van het gezondheidscentrum aan. Er volgde namelijk ook gericht advies; voor een betere vitaliteit.

Door: Ria Balk 

Ook Theo Maas beklom het podium. Hij vroeg aandacht voor de lokale inzamelingsactie voor Oekraïne van Serviceclub Rooi. “Er staat een bus voor donaties, of je kunt doneren via Stichting Meierijstad helpt Oost-Europa. Alles is welkom.”

Vitaliteitsthema’s
Wat bleek? “Op sociale motivatie scoren jullie erg hoog, een 9 zelfs!” aldus Joost. “Jullie zijn trotse ondernemers, trots op wat jullie doen. Jullie weten van aanpakken en doen dat graag samen.” Helaas bleek niet alles zo rooskleurig, want de fitnorm haalde niemand. Een kwart van de BtB’ers haalt zelfs nooit de norm van gezond bewegen!
En het slaapgedrag? “We moeten vanavond maar om 21.30 uur afsluiten, want er is wat sprake van slaaptekort.” Het advies volgde uiteindelijk in kleine groepjes, gebaseerd op vijf thema’s: fysieke en mentale gezondheid, gezonde voeding, sociale motivatie en werkomgeving. Ieder kon twee workshops volgen naar eigen interesse. Daar werd enthousiast gebruik van gemaakt! 

Tijdens de borrel werd er nog een hele tijd druk geëvalueerd en gezellig gebuurt. Om 21.30 uur was de avond nog lang niet afgesloten, dus helaas werd het slaaptekort niet ingehaald.
Er was wel volop sociale interactie en dat is erg goed voor je mentale gezondheid!