Uitleg over inzamelingsactie Oekraïne

Bij de laatste bijeenkomst van de BtB in gezondheidscentrum de Meierij waren Erik van Aarle en Theo Maas van Serviceclub Rooi te gast. Zij vertelden over de grote inzamelingsactie die de Serviceclub aan het opzetten is voor hulp aan Oekraïne.

Op zaterdag 12 maart is een inzamelingsactie van levensmiddelen en verzorgingsproducten bij alle supermarkten van Sint-Oedenrode. Bij de supermarkten kan ook geld gedoneerd worden. Daar worden collectebussen geplaatst.

Inmiddels komen er ook via de bank financiële giften binnen die ten goede komen aan de vluchtelingen uit Oekraïne. Diverse leden hebben al een donatie gedaan. Wil jij ook nog een bijdrage leveren? Doneer het dan op bankrekeningnummer NL11SNSB0907 6348 77 t.n.v Stichting Meierijstad helpt Oost Europa onder vermelding van donatie Service Club Rooi. Er is tussen beide partijen een samenwerking ontstaan met een gemeenschappelijk doel: het helpen van vluchtelingen uit Oekraïne. Stichting Meierijstad helpt Oost Europa een ANBI erkende instelling zodat giften kunnen worden afgetrokken van de winst.

Met het geld dat binnenkomt kopen de vrijwilligers van Stichting Serviceclub Rooi voornamelijk verzorgingsproducten die vluchtelingen hard nodig hebben, zoals EHBO-producten, tampons, maandverband, tandpasta, tandenborstels, zeep, incontinentieproducten en nog veel meer.