BtB: Volop interactie en verbinding met Greet en Meet

Greet en Meet kleurden afgelopen dinsdagavond een beetje roze wat slechts gedeeltelijk lag aan de gezellige glitterhoedjes die hun hoofden sierden. Ze waren vooral erg enthousiast. Daar hadden ze dan ook alle reden toe, want het was een gezellige boel bij eetcafé Oud Rooij. Het doel van deze BtB-bijeenkomst bleek meer dan geslaagd! Er was volop interactie en verbinding.

Door: Ria Balk

De avond startte rustig met een aantal huishoudelijke mededelingen van de voorzitter en met twee ondernemers die het kratje beklommen. Edward Groenendaal van @BIM vertelde over zijn bijdrage aan de digitalisering in de bouw. “Aan het 3d-model van de architect (BIM) voeg ik de dimensies tijd en kosten toe. Calculaties kunnen daarmee nog beter worden gespecificeerd.” Danielle van der Pasch hield het luchtig. Met Wijnzinnig werkt ze vanuit een sterke filosofie: “Alle wijnen die ik lever, moeten zuiver, duurzaam en vegan zijn.”

Het hemd van het lijf
Greet en Meet hadden een eenvoudig plan. De dames hadden een bingo gemaakt, maar dan net een beetje anders. Alle deelnemers kregen een bingovel met negen vragen en opdrachten. “De winnaar is degene die als eerste alle vragen heeft gesteld”, gaf Greet aan. Ze voegde er wel een restrictie aan toe: “Het is de bedoeling dat je elke vraag aan iemand anders stelt.” Binnen no-time stond de hele tent op z’n kop! Op een vraag als ‘Wat is jouw gouden tip voor mij?’ antwoordde de een: ‘openstaan voor iedereen’ en een ander ‘niet te snel oordelen’, of ‘vergeet niet te leven’. Wat bijna niemand kon missen was de eigen partner en kinderen, maar ook het werk scoorde hoog. Een van de leukste manieren waarop iemand werd verrast, was toen zoon en schoondochter tijdens een etentje vertelden dat ze een kind verwachtten. En op de vraag ‘Wat wilde je als kind later worden?’ antwoordde een deelnemer ‘timmerman’. Dat was het uiteindelijk niet geworden, maar hij was wel in de bouw beland. De winnaar liet al snel van zich horen. Maartje Gevers had als eerste een antwoord op al haar vragen en verdiende daarmee een cadeaubon van tuincentrum Brekelmans. Ook de tweede en derde prijs was snel gewonnen: een plantenarrangement van kwekerij Coen Dekkers en een vleespakket van slagerij Kluijtmans. Alle prijzen waren belangeloos beschikbaar gesteld.

Blind date
Bij binnenkomst was ieder gevraagd om een visitekaartje in te leveren. Greet en Meet maakten er een blind date van. “Pak een kaartje uit de mand en zoek diegene op”, gaven ze aan. Sommigen vonden het best moeilijk, want hoe zoek je iemand die je niet kent? Gelukkig kun je altijd hulp vragen aan iemand die je wél kent. Of je kunt de ander bellen natuurlijk, al viel dat niet zo mee in alle drukte.

De avond was meer dan geslaagd, want het effect was duidelijk. Sommige ondernemers kwamen zelfs nauwelijks toe aan het bestellen van een drankje. Meet: “De avond heeft verrassend veel verbinding opgeleverd! Je ziet koppels die je normaal nooit samen ziet, maar die nu uitgebreid aan het doorpraten zijn.”