Werknemers uit Sint-Oedenrode kunnen zich sneller laten testen

Werknemers uit Sint-Oedenrode kunnen zich vanaf woensdag 14 oktober sneller laten testen in Uden. De teststraat bevindt zich aan de Frontstraat 4 in Uden (parkeerplaats Lichtfabriek).

Vanuit Platform Ondernemend Meierijstad is de afgelopen periode onderzocht hoe ondernemers in Meierijstad geholpen kunnen worden bij het verkleinen van de doorlooptijd van een Coronatest, van het maken van een afspraak tot aan de uitslag. “We hebben nu de mogelijkheid gebruik te maken van de teststraat die wordt ingericht door de Udense Parkmanagementorganisatie SBBU. De testcapaciteit in de Corona-teststraat voor (werknemers van) bedrijven biedt veel capaciteit, waardoor ook ondernemers uit Meierijstad hiervan gebruik kunnen maken”, laat de Rooise ondernemersvereniging BtB weten. De teststraat is er voor alle werknemers (en eventueel hun partners met klachten, indien de werkgever bereid is dit te betalen) in Uden en omstreken. Aanmelden dient altijd via het bedrijf te gebeuren.

Uitslag
Werkgevers kunnen zich online registreren via www.sbbu.nl/corona. Deze registratie kost niets, is eenmalig, en is daarna bij elke aanmelding te gebruiken. De teststraat is geopend vanaf 14 oktober en vervolgens elke werkdag (maandag tot en met vrijdag) van 8.30 uur tot 17.00 uur. Vanwege de grote testcapaciteit en snelle doorlooptijd kan meestal binnen 24 uur een afspraak ingepland worden.

Afhankelijk van het tijdstip van de afname van de test ontvangt de werknemer meestal binnen 48 uur (uiterlijk 72 uur) de uitslag per mail. Het afnemen van een Coronatest kost 195 euro per persoon. De factuur wordt verzonden naar het bij de registratie opgegeven factuuradres. Voor de algemene GGD-test hoeft niet betaald te worden.